Vildmarksbad

Oplev en ægte skandinavisk wellness oplevelse med et vildmarksbad fra Viking outdoor

Vil du også opleve hvilken wellness norden i sit es kan byde på? Så skal du prøve et udendørs vildmarksbad fra os. Følelsen af at sidde i det varme vand under åben himmel med den kolde nordiske luft der omgiver dig, kan ikke simpelt ikke erstattes. Hygge er kernen i dansk kultur og det mener vi ved Viking outdoor er en essentiel ting for velvære.

Et vildmarksbad er desuden godt for både krop og sjæl. Faktisk, så kan et vildmarksbad både fysisk og psykisk være en rigtig god investering.
Mange af os har en travlt hverdag, hvor man måske glemmer at hygge om sig selv. Et vildmarksbad kan hjælpe dig med at skabe en følelse af zen, som kan virke afstressende og hjælpe med at afkoble hovedet i en travl hverdag. Man kan desuden også bruge det til at nyde gode stunder med familie og venner, som for det første hjælper med at skabe minder, men hjælper også med forhøjet livskvalitet. 

Udover psykisk, har et vildmarksbad også fysiske helbredsmæssige fordele!

Et vildmarksbad kan være rigtig godt mod ømme muskler og svage led. Vildmarksbadets høje temperatur kan være med til at udvide blodkarrene, og øger derfor blodcirkulationen og sender mere ilt og enzymer til stederne hvor smerten er. Flere patienter med kroniske smerter benytter et vildmarksbad til at blive aflastet, da det lindrer smerterne at være i badet.

Du kan altså let ved en investering i et vildmarksbad få adgang til både psykiske og fysiske helbredsmæssige fordele og desuden nyde idyllen i din egen baghave i komplet afslappethed imens.

 

Product was successfully added to your shopping cart.
Vildmarksbad

Skru tiden tilbage til det primitive Alaska og nyd både sommeren og vinteren i et udendørs vildmarksbad 

Vildmarksbadets historie kan spores mange år tilbage i tiden, hvor de første primitive vildmarksbade havde sin oprindelse i Alaska. Oprindeligt fungerede vildmarksbadet som et simpelt udendørs badekar med ganske simple varmekilder, og fungerede som et primitivt udendørs spabad opvarmet af brænde.
Grundet det samme klima blev denne tradition adopteret til mange andre nationaliteter, blandt andet i Skandinavien og andre lande med kolde vintre. Vildmarksbadet er blevet taget så meget ind i den skandinaviske kultur, at mange faktisk kalder det for et finsk bad.
Grunden til dette er hvad vi kalder den skandinaviske eller nordiske wellness følelse; følelsen af at være i ét med naturen, samtidigt med at man nyder kombinationen af opvarmet vand eller luft og den kolde nordiske brise. 

Materialet som blev brugt til at lave de første vildmarksbade, var grantræ. Dette gjorde man på baggrund af, at man også brugte gran til at bygge både, som skulle holde vandet udenfor båden. Dette er dog lidt omvendt i forhold til et vildmarksbad, da man gerne skulle holde vandet indenfor badet, men princippet er det samme.
Derfor bruger vi hos Viking Outdoor også kun langsomt voksende grantræ af bedste kvalitet. Det at træet er langsomt voksende, giver en højere kvalitet på træet, og er med til at øge holdbarheden og modstandsdygtigheden.

Kvaliteten er i top på vores vildmarksbade

Vi har et stort udvalg af vildmarksbade i glasfiber, plast og træ, som alle har forskellige fordele.
De fleste der vælger et vildmarksbad i træ, er fordi de ønsker den autentiske nordiske wellness følelse og duften af træet i naturen. Vælger du derimod et vildmarksbad i glasfiber/plast, så får du alle de helbredsmæssige fordele som et vildmarksbad i træ har at byde på, samt at du får et udendørs vildmarksbad, der er let at rengøre. Derudover muliggør glasfiber/plast indsatsen også installationen af luftbobler og LED-lys, så du får et vildmarksbad med spa. Desuden, så vejer et vildmarksbad med glasfiber typisk også mindre end et vildmarksbad i træ og man skal ikke tænke lige så meget på lækage, da stropperne ikke i samme grad skal spændendes. Fælles for alle vores bade er dog, at de er fremstillet af langsomt voksende kvalitetstræ, hvilket sikrer lang levetid og modstandsdygtighed. Samtidig er alle bade lavet i et naturligt og flot design, som vil kunne pynte i alle slags haver og udendørsarealer.
Er du i tvivl om du skal vælge et vildmarksbad i glasfiber- eller træmateriale, eller hvordan man bruger et vildmarksbad? Så læs vores vildmarksbad guide til valg og anvendelse af et vildmarksbad.

Skal du vælge indvendig eller udvendig ovn til dit nye udendørs vildmarksbad

Ved Viking outdoor har vi valgt at give dig muligheden for at vælge mellem udvendige eller indvendig ovn i dit nye vildmarksbad. Begge dele har fordele og det handler helt om hvad dit behov er. 

Hvis du vælger et vildmarksbad med indvendig/integreret ovn, så vil det typisk være en smule billigere end hvis du vælger et med udvendig/ekstern ovn. Desuden, så vil du også erfare at et vildmarksbad med integreret ovn vil bruge mindre brænde, da den generelt er mere effektiv. Dette skyldes, at en udvendig ovn er fritstående og derfor bliver påvirket mere af den udvendige temperatur. Af samme grund, så vil man også erfare at et vildmarksbad med integreret ovn typisk er hurtigere til at varme vandet op.

I et vildmarksbad med integreret ovn kan der være følgende antal personer:

Ø1.5m: 3-4 personer

Ø1.9m: 5-6 personer

Ø2.2m: 8-10 personer

Selvom at vildmarksbadet med integreret ovn er mere effektivt, så har et vildmarksbad med udvendig ovn også sine klar fordele. Den største fordel ved at vælge en ekstern ovn er, at der er mere plads i selve karret. Dette betyder, at du kan købe et mindre et og opnå samme kapacitet som et større med indvendig ovn. Grunden til dette er, at ovnen er koblet på badet udvendigt og det tager derfor ikke plads inde i selve vildmarksbadet. En anden fordel er desuden, at når ovnen ikke er placeret inde i karet, så mindsker det risikoen for at man taber aske eller andet i forbindelse med fyringen, som kan gøre vandet uklart og beskidt.

I et vildmarksbad med udvendig ovn kan der være følgende antal personer:

Ø1.5m: 4-6 personer

Ø1.9m: 6-8 personer

Ø2.2m: 9-12 personer

Vedligeholdelse af dit udendørs vildmarksbad

Alle produkter leveres i råt træ, hvortil vi vil anbefale at give disse træbeskyttelse før produktet tages i brug. Dette giver dig også muligheden for at give produktet den farve, og det udtryk som netop du ønsker. Såfremt du ikke er bekendt med hvilken slags træbeskyttelse du skal give dit nye produkt, anbefaler vi at du kontakter en professionel fagmand inden for dette. Hvis du har bestilt et produkt som ikke kommer samlet, vil vi anbefale at samle produktet før du maler det. Vi anbefaler at du mindst hvert halve år, går dit produkt igennem, for at tjekke op på træbeskyttelsens dækken, eller andre ting.

Træ er et naturprodukt, og derfor kan det også give sig efter vejr og vind. Derfor kan du opleve utæthed hvis du vælger et vildmarksbad i ren træ. Især under opstarten kan du opleve utæthed, hvorefter træet vil udvide sig og derefter holde tæt. I fugtige perioder vil træet udvide sig, hvorimod om sommeren vil man kunne opleve at vildmarksbadet pludselig er en smule utæt.

Spændebåndene er ikke kun sat på for udseendet skyld, men er med til at holde vildmarksbadet tæt. Dette kan også være en årsag til at dit bad ikke er tæt mere, hvis båndene lige pludselig sidder forkert. Det øverste bånd skal sidde ca. 20 cm fra den øverste kant, og det nederste bånd ca. 10 cm fra nederste kant.