Vildmarksbad

Vil du også opleve, hvilke former for wellness Norden kan byde på? Så skal du prøve et udendørs vildmarksbad fra os. For følelsen af at sidde i det varme vand under åben himmel med den kølige nordiske luft, der omgiver dig, kan simpelthen ikke erstattes. Det er der mange danskere, der efterhånden er ved at få øjnene op for. Hygge er kernen i dansk kultur – og det, mener vi, er en essentiel forudsætning for personligt velvære.

Et vildmarksbad er desuden godt for både krop og sjæl. Faktisk kan et vildmarksbad både være en rigtig god investering i dit fysiske og mentale helbred. Vi har et stort udvalg af vildmarksbade i glasfiber, plast og træ, som alle har deres unikke fordele. Se hele vores sortiment her – og glæd dig til store og sunde oplevelser i det fri hele året rundt.

 

Product was successfully added to your shopping cart.
Vildmarksbad

Få en ægte skandinavisk wellnessoplevelse med et vildmarksbad fra Viking Outdoor

Mange af os har en travl hverdag, hvor man måske glemmer at hygge om sig selv og få ladet batterierne ordentligt op. Et vildmarksbad kan hjælpe dig med at skabe en følelse af zen, som kan virke afstressende og hjælpe med at koble af i en travl hverdag. Man kan desuden også bruge vildmarksbadet til fælles sociale aktiviteter – nyd de gode stunder med familie og venner, som skaber minder og livskvalitet.

Et vildmarksbad kan være rigtig godt mod ømme muskler og svage led. Vildmarksbadets høje temperatur kan være med til at udvide blodkarrene og øger derfor blodcirkulationen og sender mere ilt og enzymer til stederne, hvor smerten er. Flere patienter med kroniske smerter benytter et vildmarksbad til at blive aflastet, da det lindrer smerterne at være i badet.

Du kan altså let ved en investering i et vildmarksbad få adgang til både psykiske og fysiske helbredsmæssige fordele og desuden nyde idyllen i din egen baghave i komplet afslappethed imens.

Hvad er et vildmarksbad?

Et vildmarksbad er grundlæggende set et udendørs badekar med opvarmet vand. I dag findes der mange forskellige design – men fælles for dem er deres karakteristiske træbeklædning, der går godt i tråd med det at være i bad udendørs.

Vildmarksbadets historie kan spores mange år tilbage i tiden, hvor de første primitive vildmarksbade havde deres oprindelse i Alaska. Oprindeligt var vildmarksbadet et simpelt udendørs badekar med ganske simple varmekilder, og fungerede som et primitivt udendørs spabad opvarmet af brænde.

Grundet det samme klima blev denne tradition adopteret af mange andre nationaliteter – blandt andet i Skandinavien og øvrige lande med kolde vintre. Vildmarksbadet er blevet taget så meget ind i den skandinaviske kultur, at mange faktisk kalder det for et finsk bad.
Og det er da også en bærende del af den skandinaviske wellnesskultur; følelsen af at være i ét med naturen, samtidigt med at man nyder kombinationen af opvarmet vand eller luft og den kolde, nordiske brise.

Viking Outdoor: Vildmarksbade i bedste kvalitet

Materialet, som blev brugt til at lave de første vildmarksbade, er grantræ. Dette valgte man på grund af, at man også brugte gran til at bygge både, som skulle holde vandet uden for båden. Dette er dog lidt omvendt i forhold til et vildmarksbad, da man gerne skulle holde vandet inden for badet – men princippet er grundlæggende det samme.

Derfor bruger vi hos Viking Outdoor også kun langsomt voksende grantræ af bedste kvalitet. Det, at træet er langsomt voksende, giver en højere kvalitet på træet og er med til at øge holdbarheden og modstandsdygtigheden.

Skru tiden tilbage til det primitive Alaska og nyd både sommeren og vinteren i et udendørs vildmarksbad

De fleste, der vælger et vildmarksbad i træ, ønsker den autentiske, nordiske wellnessfølelse og duften af træet i naturen. Vælger du derimod et vildmarksbad i glasfiber/plast, så får du alle de helbredsmæssige fordele, som et vildmarksbad i træ har at byde på, samt et udendørs vildmarksbad, der er let at rengøre.

Derudover muliggør glasfiber-/plastindsatsen også installationen af luftbobler og LED-lys, så du får et vildmarksbad med spa. Desuden vejer et vildmarksbad med glasfiber typisk også mindre end et vildmarksbad i træ, og man skal ikke tænke lige så meget på lækage, da det ikke er nødvendigt at spænde stropperne i samme grad.

Fælles for alle vores bade er dog, at de er fremstillet af langsomt voksende kvalitetstræ, hvilket sikrer lang levetid og modstandsdygtighed. Samtidig er alle bade lavet i et naturligt og flot design, som vil kunne pynte i alle slags haver og udendørsarealer.


Skal du vælge indvendig eller udvendig ovn til dit nye udendørs vildmarksbad?

Vi giver dig mulighed for at vælge mellem udvendig eller indvendig ovn i dit nye vildmarksbad. Begge dele har fordele – og det handler helt om, hvad dit behov er.


Fordele ved vildmarksbad med integreret ovn:

  • En billigere løsning, der varmer vandet mere effektivt.
  • Påvirkes minimalt af en eventuelt lav udendørs temperatur.

Hvis du vælger et vildmarksbad med indvendig/integreret ovn, vil det typisk være en smule billigere, end hvis du vælger et med udvendig/ekstern ovn. Desuden vil du også erfare, at et vildmarksbad med integreret ovn vil bruge mindre brænde, da den generelt er mere effektiv. Det skyldes, at en udvendig ovn er fritstående og derfor bliver påvirket mere af den udvendige temperatur. Af samme grund, så vil man også erfare, at et vildmarksbad med integreret ovn typisk er hurtigere til at varme vandet op

Hvordan vælger du den rigtige størrelse?

Størrelsen hænger igen sammen med dit personlige behov samt mulighederne i de rammer, hvor vildmarksbadet skal installeres. Jo større vildmarksbadet er, desto flere personer kan der naturligvis være i badet ad gangen.

I et vildmarksbad med integreret ovn kan der være følgende antal personer:

  • Ø1,5 m: 3-4 personer
  • Ø1,9 m: 5-6 personer
  • Ø2,2 m: 8-10 personer

Selvom at vildmarksbadet med integreret ovn er mere effektivt, så har et vildmarksbad med udvendig ovn også sine klare fordele.

Nogle af disse fordele er fx:

  • Der er ofte mere plads end i et vildmarksbad med integreret ovn.
  • Det er ofte noget lettere at fyre op i ovnen.

Den største fordel ved at vælge en ekstern ovn er, at der er mere plads i selve karret. Dette betyder, at du kan købe et mindre et og opnå samme kapacitet som et større med indvendig ovn. Grunden til dette er, at ovnen er koblet på badet udvendigt, og det tager derfor ikke plads inde i selve vildmarksbadet.

En anden fordel er desuden, at når ovnen ikke er placeret inde i karret, så mindsker det risikoen for, at man taber aske eller andet i forbindelse med fyringen, som kan gøre vandet uklart og beskidt.

I et vildmarksbad med udvendig ovn kan der være følgende antal personer:

  • Ø1,5 m: 4-6 personer
  • Ø1,9 m: 6-8 personer
  • Ø2,2 m: 9-12 personer

Skal du vælge et vildmarksbad i glasfiber eller træ?

Nogle er til det helt klassiske, mens andre er til det lidt mere moderne. Dem, der sværger til det traditionelle og rustikke vildmarksbad i træ, er ofte dem, der sætter pris på en oplevelse, der er så tæt på naturen som overhovedet muligt. Vælger du derimod et vildmarksbad i glasfiber, får du en mere moderne udgave, som også åbner for lidt flere funktioner og muligheder, som fx integreret lys og bobler. Modellerne i glasfiber er desuden lettere at gøre rene.

Alle vores modeller er beklædt med træ, så niveauet af komfort og luksus principielt er det samme. Så valget er ultimativt helt op til dig og dit temperament – er du mest til den lidt rå og naturlige følelse, eller er du en af dem, der sætter pris på den moderne bekvemmelighed, der er ved glasfiber?

Vedligeholdelse af dit udendørs vildmarksbad

Alle produkter leveres i råt træ, hvortil vi vil anbefale at give disse træbeskyttelse, før produktet tages i brug. Dette giver dig også muligheden for at give produktet den farve og det udtryk, som netop du ønsker. Såfremt du ikke er bekendt med, hvilken slags træbeskyttelse du skal give dit nye produkt, anbefaler vi, at du kontakter en professionel fagmand inden for dette.

Hvis du har bestilt et produkt, som ikke kommer samlet, vil vi anbefale at samle produktet, før du maler det. Vi anbefaler, at du mindst hvert halve år går dit produkt igennem for at tjekke op på træbeskyttelsens dækken eller andre ting.

Læs mere om vedlighold af dit vildmarksbad her.

Pas ordentligt på træet

Træ er et naturprodukt, og derfor kan det også give sig efter vejr og vind. Derfor kan du opleve utæthed, hvis du vælger et vildmarksbad, der udelukkende er fremstillet i træ. Især under opstarten kan du opleve utæthed, hvorefter træet vil udvide sig og derefter holde tæt. I fugtige perioder vil træet udvide sig, hvorimod man om sommeren vil kunne opleve, at vildmarksbadet pludselig er en smule utæt.

Spændebåndene er ikke kun sat på for udseendets skyld, men er med til at holde vildmarksbadet tæt. Dette kan også være en årsag til, at dit bad ikke er tæt mere, hvis båndene lige pludselig sidder forkert. Det øverste bånd skal sidde ca. 20 cm fra den øverste kant, og det nederste bånd ca. 10 cm fra nederste kant.

Følger du retningslinjerne, er du sikret nogle rigtigt gode oplevelser med dit vildmarksbad – og har du spørgsmål af nogen art, er du velkommen til at kontakte os enten via mail eller telefon.

– Vi glæder os til at bringe dig lidt tættere på naturen!