Udendørs sauna til haven: Din genvej til velvære

Hvis du regelmæssigt bruger tid i en sauna, vil du opleve flere sundhedsmæssige fordele. En sauna kan hjælpe dig med alt fra at reducere stress, udskille toksiner og øge din blodcirkulation. Saunaer bruges derfor både kreativt og terapeutisk, da de laver et miljø med høj varme og lav luftfugtighed, der er ideelt til afslapning. Her på siden finder du saunaer konstrueret i lækkert blødt træ, som i de fleste tilfælde har en træbænk, så du kan sidde eller ligge komfortabelt og slappe fuldstændig af i din sauna. De seneste år har vi set en stigende tendens til, at mange vælger at inkorporere wellness og afslapning mere og mere i deres hverdag. Der er opstået et større fokus på velvære og sundhed, og mange arbejder hårdt på at holde stressen nede og huske at trække stikket fra den travle hverdag. Med en udendørs sauna kan du passe på dig selv og geare ned efter en lang arbejdsuge. Og med en sauna, der er udendørs, får du en stemning af et lækkert og eksklusivt spaophold i din egen baghave, samtidig med at du har udsigt til den fredelige omkringliggende natur. 

Her på siden kan du se vores store udvalg af udendørs saunaer. Du finder både Saunatønder, Saunahytter eller et Sauna anneks til haven. 

 

Product was successfully added to your shopping cart.
Saunaer

De mange fordele ved en udendørs sauna 

Før du køber en udendørs sauna, en saunahytte eller en saunatønde, er der dog nogle spørgsmål, du bør stille dig selv, så du er fuldstændig sikker på, at du får leveret en sauna, der lever op til dine forventninger. Det kunne være: 

  • Hvilken størrelse skal saunaen have? 

  • Hvor skal saunaen placeres? 

  • Hvilken form og type passer bedst til dine behov? 

  • Hvad skal der være plads til? Er det et frirum kun til dig eller skal der være plads til både familie og venner ? 

De sundhedsmæssige fordele ved en sauna trækker enormt mange folk til, som ønsker at investere tid og penge i en positiv indvirkning på deres liv. De største fordele ved en sauna er også de sundhedsmæssige. Du sveder naturligvis meget i en sauna, og det er en god ting. For når du sveder, sveder du nemlig alle de giftige stoffer, der cirkulerer rundt i dit system, ud. Derudover øger en tur i sauna din blodcirkulation og hjælper dig typisk til at forbrænde flere kalorier. Miljøet i en sauna hjælper også til at nedsætte dit stressniveau, hvilket kan give dig en bedre nattesøvn. 

Vores forskellige løsninger til udendørs saunaer har også forskellige fordele i sig selv. Du kan vælge mellem elektrisk opvarmning eller en brændefyret sauna, og du kan vælge at bygge din sauna i almindeligt fyrretræ eller termotræ.

Hvilken udendørs sauna skal jeg vælge? 

Det kan være svært at beslutte sig for, hvilken udendørs sauna man skal købe. Der er mange muligheder, og de er alle forskellige i udseende og størrelse. 

Vores meget populære saunatønde kommer samlet og klar til brug i din have. Der skal blot tilsluttes et CEE-kabel til den installerede fatning på tøndens bagside, og så kan du bruge saunaen. Den runde tøndeform giver dig desuden flere fordele. For eksempel reduceres opvarmningstiden kraftigt på grund af den naturlige cirkulation af den varme luft, nemlig på grund af tøndens cirkelform. Alt efter saunatøndens størrelse forventes opvarmningstiden til 80-90 grader at være omkring 40 minutter. En saunatønde er også en dekorativ tilføjelse til enhver have, da den giver en følelse af eksklusivitet og velvære. Du kan vælge vores saunatønde med et helt eller halvt panoramavindue, hvor du for alvor kan nyde den flotte natur fra saunaen. 

Vælger du derimod vores saunahytte, kommer den usamlet i større moduler, som skal sættes sammen. Fordelen ved disse er, at man bygger saunaen højere, end man gør med vores tønder. Derfor kan man sidde både højt og lavt i saunahytten, alt efter hvad man foretrækker. Formen på denne sauna gør også, at man er i stand til at sidde nogle flere personer på mindre plads. Her kan du også implementere omklædningsrum, så du kan få den helt rigtige spaoplevelse. 

Drømmer du om en stor og eksklusiv sauna, hvor du både har et badeområde og en lounge, skal du vælge vores saunaanneks. Det moderne udtryk og muligheden for at kombinere sauna med lounge eller badeområde er den klare fordel ved vores firkantede saunaannekser. Desuden kan de indrettes og kombineres alt efter dine behov, og det er derfor en rigtig fleksibel saunaløsning, som du kan gøre til dit eget personlige frirum eller gøre plads til 4-6 venner eller familiemedlemmer. 

Hvad er forskellen på elektrisk opvarmning og en brændefyret sauna? 

To af de mest almindelige måder at opvarme en sauna på er ved elektrisk opvarmning eller en brændefyret sauna. En af de største fordele ved en elektrisk sauna er, at den er hurtig og effektiv. En elektrisk sauna varmer nemlig rigtig hurtigt op, og du kan altid indstille temperaturen, så den passer til dit behov. 

En brændefyret sauna er den traditionelle sauna og derfor er der også flere, der foretrækker denne på grund af dens autenticitet. Brændefyret tager længere tid at varme op, og temperaturen kan kun “indstilles” alt efter, hvor meget brænde du fylder på. Flere synes at en brændefyret sauna er hyggeligere, da du også oplever duften af det brændte træ, som du ikke finder i andre saunatyper. 

Begge typer af saunaer har de klassiske saunasten, som holder på varmen fra ovnen. Derfor får du altså en autentisk oplevelse uanset hvilken type, du vælger. 

Bestil din udendørs sauna her på siden 

Når du klikker dig ind på vores saunaløsninger, er der altid forskellige valgmuligheder for, hvordan lige præcis din sauna skal se ud. Du kan for eksempel vælge tagfarve, ovn, trætype eller ekstra funktioner som hylder, døre, glaspartier, ekstra rum og andet. Overvejer du derfor at købe en udendørs sauna, er vi sikre på, at du finder en version, der passer perfekt til dit behov og have her på siden.